Durva állatkísérleteket hajtottak végere a múltban a tudomány nevében +16

Rengeteg állatkísérletről hallottunk már mendemondákat amit a tudománynevében csináltak, legtöbbször nem is tudjuk a szörnyű részleteket. A lenti sztorikat bizony szeretnénk kamunak hinni, de a forrásunk szerint sajnos ezekben igenis nagyon sok igazság van. A következőkben, tehát olyan kísérletekről olvashatsz amiktől szinte biztosan fel áll a szőr a hátadon. Előre szólunk azonban, hogy ha nagy állatbarát vagy, vagy gyenge idegzetű akkor inkább NE olvass most tovább, ez a cikk nem neked való.

 

Ha úgy döntöttél hogy mégis velünk maradsz, akkor kezdjük is  a sort Vladimir Demikhov kísérletével. Demikhov szervátültetésben ért el komoly sikereket a negyvenes és ötvenes években, és nélküle talán nem tartana itt az orvostudomány ahol ma. A tudós viszont nem állt meg itt jó pár felkavaró dolgot is tett. Például kutyák fejét és felsőtestét operálta át más kutyára, állítólag ezt több mint 20 alkalommal megcsinálta. Mondanunk sem kell hogy a kis páciense sosem húzták túl sokáig.

Szintén a negyvenes évek Oroszországában készült egy dokumentumfilm “Kísérletek a testek újjáélesztésével” címmel. Az alábbi videóban ezt láthatjátok, azonban csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk a megtekintését.

Sergei Brukhonenko kísérlete némiképp hasonlított a fent látottakhoz, neki néhány óráig sikerült is életben tartania egy kutya levágott fejét. Gépezete, az “autojektor” valami ilyesmi volt, és a fenti videóban bemutatott módszerhez hasonló mechanizmussal működött.

Charles-Édouard Brown-Séquard az 1800-as években dolgozott pszichológusként és neurológusként, Ő is valami nagyon hasonlóval próbálkozott. Levágta egy kutya fejét, lecsapolta a vérét, majd oxigénnel dúsított friss vért juttatott bele. Elmondása szerint állítólag az állat feje ezután néhány percig mutatott életjeleket, beleértve a szándékos izommozgásokat az arcon és a szem környékén.  Paul Loye nagyjából ugyanabból az időből, beérte annyival, hogy az állatokat lefejezte, és azt vizsgálta, mennyi ideig mozognak még utána.

1887-ben Jean Baptiste Vincent Laborde végezte az első bejegyzett, sikeres kísérletet bűnözők levágott fejének újjáélesztésével. Kísérlete abból állt, hogy az emberi testen lévő nyaki ütőeret  össze kötötte egy kutya nyaki ütőerével. Jean azt állította, hogy az arcizmok egy kis ideig újra mozogtak, és hogy az agyi funkciókat is sikerült részlegesen helyreállítania.

 

Forrás: Viralnova.com

Vélemény, hozzászólás?

Top