Mitől lehetsz lángelme? Szakértők szerint ezek az ismertetőjegyek

Szakértők mondják el, mik azok a jelek, amik arra utalnak, hogy egy lángelme vagy.  Az intelligens   ember ismertetőjegyei a következők:

Balkezes

A balkezesség, kreativitás és intelligencia között van összefüggés. Mindenféle kutatások bebizonyították, hogy a balkezesek például erősebben matekból az átlagnál.

 

Rendetlen

A vizuális és mentális zűrzavar arra kényszeríti az embert, hogy a lényegre összpontosítson és tisztábban gondolkodjon. Egy 2012-es tanulmány szerint azok, akiknél rendetlenség uralkodik az íróasztalon és úgy egyáltalán a lakásban, jobban tudnak koncentrálni és produktívabbak.

 

Sokat káromkodik

Azok, akik magabiztosabban használják a tabuszavakat nagyobb szókinccsel rendelkeznek és jobban helyt tudnak állni az élet több területén is. A káromkodás  is a változatos nyelvezet és a színes verbális kifejezés egy formája, plusz felszabadultságot és nyíltságot is jelent, ami összefügg a kreativitással.

 

Humoros

A humorérzék megmutatja az intelligencia, a kreativitás és a társadalmi kompetencia szintjét, ehhez árnyalt és képletes gondolkozás szükségeltetik.

 

Nem szexelt tizenéves korában

Egy 2000-es tanulmány szerint azok, akik nem éltek szexuális életet  kamaszkorukban, nagyobb szókinccsel rendelkeztek.

 

Örökösen aggódó

Ez a típus verbálisan intelligensebb, részletesebben gondolja át a múlt és a jövőbeli történéseket, nagyobb képzelőerővel és kreativitással bír.

 

Szerény

A kevésbé intelligens emberek gyakran túlzottan is magabiztosak. A Dunning-Kruger hatás szerint a kevésbé hozzáértő emberek hajlamosak túlbecsülni saját képességeiket, szemben a hozzáértő emberekkel.

 

Macskát tart

A macskaszeretők érzékenyebb és nyitottabb személyiségűek, egy amerikai tanulmány pedig azt is bebizonyította, hogy magasabb az IQ-juk a kutyatartókénál.

 

Az idősebb testvér

Egy 2007-es kutatás kiderült, hogy az idősebb testvéreknek magasabb az IQ-juk a fiatalabb testvéreinél. A szakértők szerint ennek kulcsa a családi szociális tényezőkben keresendő.

 

(Forrás: Daily Mail)

Vélemény, hozzászólás?

Top