Rajongók tízezrei szeretnék, ha Leia-ból Disney hercegnő válna

A nem régiben elhunyt Carrie Fisher előtt sokan sokféleképpen szeretnének tisztelegni. A legújabb főhajtás olyan rajongók kezdeményezték, akik azt szeretnék, ha a Disney hivatalosan is a saját hercegnői közé sorolná a Fisher által alakított ikonikus karaktert. Az interneten indított petíció máris több, mint 75 ezer virtuális aláírást gyűjtött, ezzel túllépve az eredetileg 50 ezerre kitűzött végcélt, ami azóta 150 ezerre módosult, Jelenleg 94 ezernél tart a számláló. A Disney 2012-ben vásárolta fel a Lucasfilmet, melynek köszönhetjük a Star Wars megszületését, mivel a jogok a Disneyt illetik, így az övék a döntés hogy tényleges Disney hercegnővé avanzsálják e Leilát.  A petíció elindítói ezzel a szöveggel kampányolnak ügyük mellett:

 

“Carrie Fisher tragikus elvesztése után, úgy érezzük, hogy a Disney-nek ideje szakítania a szabállyal és Leia hercegnőből egy hivatalos, animált Disney hercegnőt kell készítenie. Csodálatos módja lenne ez annak, hogy emlékezzünk Carrie-re, és annak is, hogy a Disney üdvözölje az egyik új tulajdonát, amiért milliók rajonganak világszerte. Nem mást kérünk, mint hogy a Walt Disney Corporation tartson egy teljes szertartást, melynek keretén belül bemutatkozik Leia, mint a legújabb Disney hercegnő, valamint amiben tisztelegnek Carrie Fisher emléke előtt.”

 

A szabály, ami elsősorban visszatartja ennek létrejöttét az, hogy a Disney csupán az animációs filmekben feltűnt karaktereit tekinti hivatalos hercegnőknek. A cég számára ez különösen fontos, hiszen eköré épít számos árucikket. Leia hercegnő esetében azért talán mégiscsak lehetne kiskaput találni, hiszen a karakter már felbukkant animált formában a Star Wars: Lázadókban. Ha ti is úgy gondoljátok, hogy szép gesztus lenne ez Carrie Fisher, valamint Leia felé, akkor nyugodtan támogassátok a petíciót egy aláírással.

Vélemény, hozzászólás?

Top