20 év 20 érdekes tény a Harry Potter sorozatról

Ma 20 éve, hogy angolul megjelent a kamasz varázslóról szóló regény első része, a Harry Potter és a bölcsek köve. Az évfordulóra összeválogattuk nektek a  20 (szerintünk) legérdekesebb tényt .

 

1.  Amikor Arthur Weasley Harryvel a Mágiaügyi Minisztériumba tart, útjuk egy telefonfülkén keresztül vezet. A számok, amiket Mr Weasley a telefonfülke számlapján beüt, a következők: 6-2-4-4-2. A számsoron lévő betűk  angolul a “magic” vagyis varázslat szót adják ki. 

2. A Kviddics csak az európai varázslók és boszorkányok kedvenc sportja, Amerikában inkább a Quodpot nevű sportot preferálják.

A Quodpotban két 11 játékosból álló csapat mérkőzik meg egymással. A játékosok egy robbanó labdával a quaddal játszanak a játék lényege hogy a labdát minél többször a pot-ba juttassák. Ha a labda felrobban vége a játéknak.

 

3. A 7 és feledik vágány a King’s Cross pályaudvaron egy olyan vonathoz vezet ami megáll minden európai varázslóvárosban.

 

 

4. A Hermione  Roxfort után a Mágiaügyi Minisztérium Varázslény-Felügyeleti Főosztályán dolgozott, és küzdött a házimanók  és más varázslények jogaiért, később a Varázsbűn-üldözési Főosztályra ment át. 2019-től Ő váltja, Kingsley Shackleboltot és Ő lesz a Mágiaügyi miniszter.

 

 

5. Harry lett az Auor parancsnokság feje, és később az egész Varázsbűn-üldözési Főosztály vezetője lett alkalmanként sötét varázslatok kivédését tanít a Roxfortban.

 

6. Ron a későbbiekben befejezte minisztériumi munkáját, és csatlakozott testvéréhez, Georgehoz hogy együtt vigyék a hihetetlenül sikeres Weasly Varázsvicc Vállalatot.

 

7. A Roxfort után Ginny profi Kviddics játékos lett. Amikor megszületett Harryvel közös  fia , csatlakozott a Reggeli Próféta szerkesztőségéhez ahol a sport rovatot szerkesztette.

 

 

8. Harry, Ron és Hermione is bekerültek a Csokibéka kártyák sorába. Ron ezt élete legnagyobb sikerének könyveli el, csak úgy int Dumbledore.

 

9. Stephen King egy kézzel írott levelet küldött az Entertainment Weekly című lapnak, melyben arról ír hogy a Harry Potter és a Főnix Rendjében szereplő  Dolores Umbridge a legjobban kitalált ellenség  Hannibal Lechter  óta.

 

10. Amikor Dumbledore fiatal volt, beleszeretett Gellert Grindelwaldba, ez még azelőtt történt mielőtt  Grindelwald lett a Voldemort előtti legsötétebb varázsló.

 

11. Iskolai évei alatt  MinervaMcGalagony tehetséges Kviddics játékos volt, azonban egy különösen csúnya sérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Fiatal korában szerelmes volt egy mugliba, de a szerelem viszonzatlan maradt, utána Londonba ment és a  Varázsbűn-üldözési Főosztályon dolgozott.

 

 

12. A Roxfort után Luna Lovegood természettudós lett és munkája során találkozott Rolf Salamanderrel, akivel később össze is házasodott. Rolf Salamander nagyapja amúgy Newt Salamander (könyvekben magyarul Göthe Salamander) a Legendás állatok és megfigyelésük című film főhőse.

 

13. Miután Neville Longbottom és Hannah Abbott összeházasodott, Londonba költöztek. Neville egy kis ideig aurorként dolgozott, de aztán tanár lett és gyógynövénytant tanított a Roxfortban. Hannah lett a Foltozott Üst fogadósa, ezután a pár itt élt .

 

14. Rowling többé kevésbé magáról alkotta a fiatal Hermionét, ezért lett Hermione patrónusa egy vidra, ez Rowling kedvenc állata. A születésnapját viszont Harrynek adta, a főhős és az írónő is  július 31-én született.

 

15. Ha az apján múlt volna Draco Malfoy a Durmstrang tanulója lett volna, de az anyja nem akarta hogy olyan messze legyen tőle fia ezért tanult Draco a Roxfortban.

 

16. J. K. Rowling a depressziót használta a dementorok megalkotására, amit édesanyja elvesztése után érzett, ennek a fájdalomnak a megtestesítői ezt az érzelmet képviselik.

 

17. A Harry Potter és  az Azkabani fogoly forgatása előtt a rendező Alfonso Cuarón megkérte a 3  főszereplőt hogy írjanak 1-1 esszét karaktereikről. Emma Watson 16 oldalt írt Hermionéról, Daniel Radcliffe 1 oldalt írt Harryről, Rupert Grint viszont egyetlen egy mondatot sem írt Ronról.

 

18. Mivel könyv olvasóinak, problémái voltak Hermione nevének kiejtésével, ezért Rowling írt egy jelenetet amiben Victor Krum kifejti a nevét.

 

19. J.K Rowling elutasította Michael Jackson felkérését, aki egy musicalt akart csinálni a Harry Potterből  – hála neki a világ meg menekült egy szörnyűségtől.

 

 20. Dumbledore professzornak vagy egy heg, a bal térde felett, aminek Londoni metrótérkép alakja van.

 

Egyébként ne felejtsétek el csekkolni a facebookot, hiszen ők is tisztelegnek a mű előtt. Ha valaki kommentje alá odaírjátok hogy  h-o-g-w-a-r-t-s.com megtudhatjátok hogy melyik házba sorolna be titeket a Teszlek Süveg. Ha pedig kiírjátok az üzenőfalra, vagy egy hozzászólásba, hogy Harry Potter, vagy a Roxfort-béli házak angol nevét (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw vagy Slytherin), akkor valami varázslatos dolog fog történni. 😉

 

 

Forrás: BuzzFeed

 

Vélemény, hozzászólás?

Top