Vajon tényleg egy holttest áll ebben a mexikói kirakatban?

A mexikói Chihuahua városában található La Popular  nevű üzlet, ahol csodaszép menyasszonyi ruhákat lehet találni, de az üzlet nem ezért híres,  hanem azért, mert a kirakatban álló próbababáról egy elég bizarr legenda terjed. A babáról azt beszélik, hogy nem is műanyag, hanem valamikor húsvér ember volt, méghozzá az egyik előző tulaj lánya.  A lányt az esküvője előtt megcsípte egy mérges pók,  így nem mehetett hozzá szerelméhez. Az anyja úgy döntött, nem temetteti el a lányt, és valamiféle eljárásnak köszönhetően nem csak a holttest épségét, de még a lány egykori szépségét is sikerült tökéletesen megőrizni. Hogy a legendából mi igaz, azt nem tudhatjuk, de az biztos hogy a próbababa, amit La Pascualita-nak hívnak, 1930 márciusa óta áll a La Popular kirakatában.

 

 

A baba haja, bőrszíne és kezei tényleg nagyon élethűek.

 

Íme, a régi tulajdonos családja, és a következő képen láthatod, melyikük volt Pascuala Esparza, akinek holtteste a legenda szerint a kirakatba került.

 

A városban gyorsan elterjedt a történet, bár anyja végig tagadta, hogy temetés helyett az üzlet kirakatába tetette volna lánya testét,

 

Egyesek szerint a baba képes követni az embereket tekintetével, mások szerint pedig nem mindig ugyanabban a pozícióban áll, mivel olykor változik a testtartása. Mások arról beszélnek, hogy éjszakánként egy varázsló szökik be a lányhoz, aki miután felébred, és végigtáncolja az éjszakát a férfival.

 

La Pascualita-nak rajongói is vannak, akik számos virágot és ajándékot hagynak neki a bolt kirakata előtt.

 

Napjainkban már az egész világon ismerik a halott menyasszony legendáját, amit az bolt jelenlegi tulajdonosa, Mario Gonzales egy cseppet sem bán, mert az üzletnek csak jót tesz, ha sokan beszélnek róla.

 

 

Forrás: Viralnova.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Top